❓ Waarom zou je geen salarisindicatie in een vacature zetten ❓

Laat ik beginnen met vertellen hoe een sollicitant een vacaturetekst leest. Ze bekijken eerst de titel en de intro. Jij denkt dat ze braaf het tekstje verder lezen, maar niets is minder waar. Hun ogen springen meteen naar beneden. Daar staan doorgaans het onderdeel: Wat krijg je?
image
In zo’n DRIEKWART (😱 ) van de gevallen staat daar geen salaris, dames en heren. En ik begrijp het niet. Verplaats jezelf heel even in de positie van een sollicitant. Je wil een nieuwe baan. Je gaat op safari in het oerwoud van vacaturebanken. Je ziet een leuke titel. De intro spreekt je aan. Je klikt op de vacature, EN…. er staat geen salaris in. Voelt een beetje als een geweldig paar schoenen zien in de sale en er bij het doorklikken achter komen dat ze uitverkocht zijn.

In zo’n DRIEKWART (😱 ) van de gevallen staat daar geen salaris, dames en heren.

Verplaats jezelf heel even in de positie van een sollicitant. Je wil een nieuwe baan. Je gaat op safari in het oerwoud van vacaturebanken. Je ziet een leuke titel. De intro spreekt je aan. Je klikt op de vacature, EN…. er staat geen salaris in. Voelt een beetje als een geweldig paar schoenen zien in de sale en er bij het doorklikken achter komen dat ze uitverkocht zijn.
40% van de sollicitanten wil van baan wisselen omdat ze niet tevreden zijn met het salaris wat ze verdienen. Het is de primaire reden dat mensen een andere baan gaan zoeken. 39% van de sollicitanten verliest de interesse in een vacature als er geen salaris in staat. Je droomkandidaat zou er maar tussen zitten. Ik ben dus benieuwd. Wat vind je ervan als er geen salaris in een vacature staat? En zet je zelf geen salaris in je vacatures, waarom is dat?
Image

Goed verhaal. Lekker kort geschreven door..

Avatar

Ik ben ongeveer een half uur bezig geweest om een quote te verzinnen voor onder m’n blogs. Die mocht niet te lang zijn, en kort en bondig zijn is not my specialty. Dus dit is het geworden. Veel plezier met lezen! Liefs!

Iris Lommerde