❓ WAT is jouw belangrijkste tip voor sollicitanten ❓

Laten we ons even verplaatsen naar de persoon aan de andere kant van de tafel. Als intercedenten, recruiters en HR medewerkers zijn we tenslotte sollicitatie experts. Honderden gesprekken hebben we gevoerd. Met al die kennis in onze hersenpan moeten we sollicitanten toch kunnen helpen? Want sollicitatiegesprekken zijn lastig, zeker voor de andere kant van de tafel.
image
Wij bereiden een gesprek voor. Stellen verreweg de meeste vragen. En hebben gewoon veel meer ervaring. Wij zijn niet zenuwachtig voor zo’n gesprek. De persoon aan de andere kant wel. En dat is niet nodig. Want een sollicitatiegesprek moet gelijkwaardig zijn.

Zij moeten ook indruk op jou maken.

Ik sla hier meteen een bruggetje naar mijn belangrijkste tip voor sollicitanten: zie zo’n gesprek alsjeblieft niet als een kruisverhoor! Ga er goed voorbereid en open in. Dit bedrijf heeft interesse in jou, ze willen dat jij bij ze komt werken. Anders had je daar niet gezeten. Zij moeten dus ook indruk op jou maken. 💡 En jij? Tips voor de andere kant van de tafel? 💡
Image

Goed verhaal. Lekker kort geschreven door..

Avatar

Ik ben ongeveer een half uur bezig geweest om een quote te verzinnen voor onder m’n blogs. Die mocht niet te lang zijn, en kort en bondig zijn is not my specialty. Dus dit is het geworden. Veel plezier met lezen! Liefs!

Iris Lommerde