❓ Welke opleiding heb jij gedaan, en wat ben je geworden ❓

Ik heb Communicatie gestudeerd. Zo’n hele brede hbo opleiding. Communicatie is een breed begrip, mensen. Toen ik die opleiding nog deed hoorde je wel eens: Oh, leer je dan goed praten ofzo? 😐
image
Ik heb op die opleiding het vak marketing gehad. Er kwam psychologie voorbij. Een verloren semester Recht. Crisiscommunicatie. Social Media. Storytelling. Ontzettend leuk om zo breed opgeleid te zijn, maar na m’n opleiding had ik niet bepaald een duidelijk beeld van wat ik nou moest worden als ik later groot ben.

Ik werd vooral heel gelukkig van schrijven en van mensen van A naar B helpen.

Na een korte stap in de evenementenbranche ben ik recruiter geworden. Net zoals zoveel andere mensen met zo’n brede studie (handjes in de lucht voor my fellow recruiters). En man, wat was dat een leuke baan. Vacatureteksten schrijven, bij klanten buurten, intakegesprekken voeren, mensen aan een baan helpen. Ik werd er oprecht heel vrolijk van. En het fijne van werken als recruiter? Je leert wat je leuk vindt om te doen.
Ik werd vooral heel gelukkig van schrijven en van mensen van A naar B helpen. Dus marketeer zijn bevalt me uitstekend. Sommige recruiters gaan de HR kant op. Anderen worden weer heel blij van het commerciële stuk en gaan richting sales. Dit blog is dus een ode aan de recruiter. Ik vind het een echte aanrader voor starters. Dat vinden meer mensen, en daarom zijn onze vrienden van Masters in Finance, IT & HR een heel tof leer/werktraject begonnen. Interesse? Check de link in de comments even.
En jij? Wat ben jij geworden? En heeft het iets met je opleiding te maken?
Image

Goed verhaal. Lekker kort geschreven door..

Avatar

Ik ben ongeveer een half uur bezig geweest om een quote te verzinnen voor onder m’n blogs. Die mocht niet te lang zijn, en kort en bondig zijn is not my specialty. Dus dit is het geworden. Veel plezier met lezen! Liefs!

Iris Lommerde