❗️ Dit bericht moet je absoluut niet delen ❗️

Dat ik het delen van berichten helemaal af ga kraken heeft er niets mee te maken dat ik het niet leuk vind als m’n berichten gedeeld worden. Dat vind ik namelijk heel lief. En ook eigenlijk wel een eer. Goed voor m’n ego, zegmaar.

Maar laten we eerlijk zijn. Het delen van posts op Linkedin werkt gewoon niet.

Op de deelknop klikken levert doorgaans om te janken weinig likes op. Zelfs als je je best doet om er nog een leuk en origineel verhaaltje aan toe te voegen. Het LinkedIn algoritme is er gewoon niet dol op als je content deelt die niet origineel is.

Dit is natuurlijk dramatisch nieuws voor alle medewerkers die op de deelknop klikken als de baas beveelt om een bericht vanuit het bedrijf te delen. Of voor de recruiters die een vacature doorplaatsen. Maar, er is een oplossing.

Namelijk: Geef een reactie op de berichten die je normaal gesproken zou delen. Niet alleen een like. Maar een reactie. Bij voorkeur binnen een half uur na plaatsen. Dat geeft een boost aan de originele post. Het ziet er levendiger uit als er daadwerkelijk wat gebeurt onder die post. En jouw hele netwerk krijgt het alsnog te zien 👍

Eind goed, al goed. 😃