❗️Stelling: Empatisch vermogen is onmisbaar op de werkvloer❗️

Een van de meest gehoorde klachten op de werk is gebrek aan interesse en empathie bij leidinggevenden en collega’s. Je bent vaak op je werk. Het is dus belangrijk om je begrepen en gehoord te worden.
image
Anno 2021 kun je er als bedrijf eigenlijk niet meer mee wegkomen om geen rekening te houden met je collega’s of werknemers. Een substantieel gedeelte van de beroepsbevolking bestaat inmiddels uit millennials 🙋‍♀️. En die vinden prettige werkomgeving bijna belangrijker dan salaris. Dan kun je bot blijven doen, maar dan zit je met een groep 25-35 jarigen met een burnout. Ellende.

Een empathische werkvloer betekent niet dat iedereen elkaar maar moet gaan knuffelen (mag toch niet, corona) of dat je met elkaar moet gaan zitten janken.

Empathisch vermogen gaat verder dan alleen rekening houden met de ander. Het is je voor kunnen stellen hoe een ander zich voelt en weten wat voor impact jouw gedrag op een diegene heeft.
Ik kan me voorstellen dat dit wat zweverig klinkt. Een empathische werkvloer betekent niet dat iedereen elkaar maar moet gaan knuffelen (mag toch niet, corona) of dat je met elkaar moet gaan zitten janken. Maar door oog voor elkaar hebben en elkaar vooruit te helpen in plaats dwarszitten kom je al een heel eind. Toch? 😃
Image

Goed verhaal. Lekker kort geschreven door..

Avatar

Ik ben ongeveer een half uur bezig geweest om een quote te verzinnen voor onder m’n blogs. Die mocht niet te lang zijn, en kort en bondig zijn is not my specialty. Dus dit is het geworden. Veel plezier met lezen! Liefs!

Iris Lommerde