5 superhandige blogtips!

Bloggen kan best lastig zijn. Zeker als schrijven niet je core business is. Maar het is wel heel belangrijk om online zichtbaar te zijn. Om te laten zien wie je bent, wat jou drijft, waarom je doet wat je doet. Met deze 5 tips maken we het bloggen voor jou hopelijk een stukje makkelijker.
image
1. Maak een lijst met interessante onderwerpen In je telefoon, in dat kleine notitieboekje dat je overal meedraagt, op een servet, een bierviltje. Kan ons het schelen. Je leest op een dag ongetwijfeld veel dingen die je interessant vindt, die je aan het denken zetten, die je boos of juist blij maken. Schrijf die dingen op! Zelf zet ik er ook linkjes bij naar informatie over het onderwerp. Hoef ik later niet te zoeken. Scheelt tijd. Superefficient! Zo heb je altijd een lijstje waaruit je kunt putten voor inspiratie.
2. Wees consistent Stel je voor. Je besluit 3 keer in de week content te plaatsen. Op maandag maak je een informatieve blog. Op woensdag een korte video met tekst en op vrijdag, zo lekker voor het weekend, sluit je af met een fijn persoonlijk verhaal. Of een verhaal over een blije klant. Wat jij wil. Het is jouw bedrijf. Je creëert dan dus een ritme. Je weet waar je aan toe bent en wat je te doen staat
3. Leg een voorraadje aan Als je toch een video aan het opnemen bent (je haar zit leuk, je hebt er zin in) maak er dan meteen een paar. Plan ze meteen in (via Hootsuite bijvoorbeeld) en je hoeft je een aantal weken geen zorgen meer te maken over dat deel van je content. Uiteraard kan je altijd een uitzondering maken als er iets gebeurt waar je meteen op wilt inspelen. Dat zelfde geldt voor je blogs en verhalen. Plan wat uren in om lekker te gaan schrijven. Als het meezit ram je er op je toetsenbord in een paar uur zo een aantal leuke verhalen uit! Zoek het dichtbij jezelf en je bedrijf. Iedere ondernemer maakt dingen mee en zit vol verhalen. Persoonlijke, oprechte verhalen doen het goed op LinkedIn.

Kom je naar Krakow? Via Whatsapp

4. Wat extra houvast?  Sta je op beurzen? Of organiseer je zelf events, relatiedagen, kennissessies? Heb je binnenkort een productlancering, een nieuwe dienst? Daar kan je natuurlijk mooi over schrijven. Kondig events en beurzen aan met een blog. En doe daarna verslag. Vertel over je ervaringen en ontmoetingen.
5. Leg de lat niet te hoog Leg de lat niet meteen te hoog. 5 blogs per week is misschien wel heel ambitieus. Alles mag natuurlijk, maar voor je het weet heb je een enorme hekel aan het hele fenomeen. Is bloggen echt helemaal nieuw voor je? Begin met 1 of 2 posts in de week. Je hoeft ook niet meteen hele lappen tekst te produceren. Een gewone post op LinkedIn mag ook niet meer dan 1300 tekens bevatten.
Image

Goed verhaal. Lekker kort geschreven door..

Avatar

Disclamer: ik heb alles gedaan om dit verhaal op waarheid te checken. Mocht je een inconsistentie ontdekken? Mij niet bellen maar mailen.

Cindy Rombout