Besteed jij meer tijd op social media dan je lief is?

Ik wel. 😱 En daar wordt mijn wereldbeeld en vooral het geloof in de mensheid niet beter van.
image
Twitter lijkt vaak meer op een open riool dan een sociaal medium. De complottheorieën vliegen om je oren en journalisten worden er door allerlei types beticht van liegen en het verspreiden van nepnieuws. Stop er dan lekker mee joh, hoor ik je denken. Lees een boek.
Maar helemaal cold turkey stoppen? Dat gaat niet. Het is een belangrijk onderdeel van mijn werk. Bovendien brengt social media ook hele waardevolle dingen. Zo vind ik het fijn om mooie foto’s te kijken op Instagram. Maar ik dwaal af.

Lees een boek.

Gelukkig weet ik dat de schreeuwers op Twitter, FB en soms helaas ook hier, in de minderheid zijn. En uit onderzoek blijkt dat het vertrouwen in nieuwsmerken als de NOS, RTL en de schrijvende pers in Nederland nog altijd groot is. En dat vind ik dan wel weer geruststellend.
Om mijn verslaving aan de socials toch een beetje in toom te houden, heb ik bedacht dat ik op vrijdagavond mijn telefoon en laptop links laat liggen. Benieuwd of me dat lukt. En hoe zit dat met jou? Wat doe jij in geval van een social media overdose?
Met dank aan hersenchirurg Milan Lagerwerf voor de foto van mijn ontplofte brein!
Image

Goed verhaal. Lekker kort geschreven door..

Avatar

Disclamer: ik heb alles gedaan om dit verhaal op waarheid te checken. Mocht je een inconsistentie ontdekken? Mij niet bellen maar mailen.

Cindy Rombout