En toen lag er opeens een lijk in het schijnsel van een lantaarnpaal. 

Op een hoek van een straat ergens in Delfshaven. En ik was er met mijn cameraploeg net een fractie eerder dan de politie. 

Mijn werk als verslaggever bij RTV Rijnmond was met vlagen superspannend. 

En soms heel heftig. Zoals die nacht in Delfshaven. Ik beken eerlijk. Ik trok wit weg en moest van de cameraman in de auto gaan zitten. 

Ook de zaak rond het meisje van Nulde en de Schiedammer parkmoord (wie geen idee heeft, Google maar) gingen me niet in de koude kleren zitten. 

Gelukkig werd ik door mijn eindredacteur ook vaak gezellig naar de maandelijkse persconferentie in Diergaarde Blijdorp gestuurd. Het was een verademing om een verslag te maken over pasgeboren welpjes en olifantjes. Ook maakte ik tientallen reportages over mensen die ergens boos over waren. Het ging gelukkig niet altijd over moord en doodslag. 

Met pijn in mijn hart stapte ik een aantal jaren geleden over van de journalistiek naar de marketing. 

Ik maakte tot dat moment met een aantal collega’s een geweldig radioprogramma. En wat was dat elke week een feest om te doen! Live radio! Gasten regelen, draaiboek maken, regisseren. Ik vond het geweldig. 

Helaas werd het programma wegbezuinigd en stond ik als freelancer op straat. 

Vervolgens kwam er een marketingklus op mijn pad. Dat leidde uiteindelijk tot @flomenco, en dat is minstens zo leuk als mijn werk als journalist :). We zetten onze eigen koers uit en trekken daarmee steeds vaker mooie klanten aan. 

En het leuke is, ik mag weer heel vaak interviewen. Mijn journalistieke skills komen ook in het marketingvak goed van pas. Maar nu zonder het harde nieuws en alle ellende. 

We zijn nu bijvoorbeeld voor de @hypotheekshop video’s aan het draaien. Ik interview mensen die dankzij de inzet van @lex en zijn collega’s een fijne woning konden kopen. 

Wat maakt jouw werk leuk en/of spannend?