Ik heb in de laatste vier jaar honderden vacatureteksten geschreven.

Is het erg als er in een vacature MBO of HBO staat ipv mbo en hbo? Is het erg om taalfouten te maken en ze lekker te laten staan?
image
Bij een vorige werkgever was ik onder meer verantwoordelijk voor het schrijven van vacatureteksten. En in die vier jaar heb ik vaak moeten uitleggen dat afkortingen van onderwijstypen met kleine letters worden geschreven. Niet met KAPITALEN. Lekker belangrijk, denk jij nu misschien…
En zo kom ik terug op de eerste zin van deze post. Want is het erg als er in een vacature MBO of HBO staat ipv mbo en hbo? Is het erg om taalfouten te maken en ze lekker te laten staan? Ik vind dat een lastige discussie. Ik heb ooit een blog geschreven over het woord opzoek. Aan elkaar geschreven. (Ik ben opzoek naar jou). Dat stoorde me. Ik kreeg veel bijval. Maar sommige mensen vonden dat ik zeurde om niks en ik werd door een enkeling zelfs een naar mens genoemd. (Ben ik niet. Net even bij mijn collega’s gecheckt).

Lekker belangrijk, denk jij nu misschien…

Ik houd van taal. Vooral van Engels en Nederlands. En ik vind taalverloedering gewoon jammer. Hoe sta jij in deze discussie?
Image

Goed verhaal. Lekker kort geschreven door..

Avatar

Disclamer: ik heb alles gedaan om dit verhaal op waarheid te checken. Mocht je een inconsistentie ontdekken? Mij niet bellen maar mailen.

Cindy Rombout