Moeten we een gezamenlijke afspraak maken even te stoppen met polls op LinkedIn?

Een maandje ofzo. Want de polls gaan nu vooral over hoe stom polls wel niet zijn. Ik kan zelf ook geen 2x scrollen zonder een vraag te moeten beantwoorden. Dus ik herken het probleem wel. Ik kom hier voor m’n rust, ja?
image
Begrijp me niet verkeerd. Ik vind polls best leuk! In het begin deed ik vrolijk mee. Ik leerde dingen. Het was interactief. Al met al best geinig. Maar it has gone too far. Tijd voor een interventie. Blijkbaar vindt het algoritme van LinkedIn polls te gek. Geen wonder dus dat iedereen die zich enigszins bezig houdt met LinkedIn zich eraan waagt. We houden tenslotte allemaal van views, duimpjes en comments. En als je als fanatieke LinkedInner ziet dat zo’n poll werkt, dan doe er nog eentje. Want je wil traffic. Logisch.

Blijkbaar vindt het algoritme van LinkedIn polls te gek.

Het resultaat is wel dat er gepolld wordt om het pollen. Ofzoiets. Niet iedere vraag hoeft gesteld te worden. Ze worden gesteld om de traffic. En, lieve mensen, dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Lang verhaal kort: Polls zijn best leuk en een nuttige toevoeging voor LinkedIn. Maar even tranquillo ermee. En daarna alleen nog maar om nuttige vragen te stellen. Iedereen blij.
Image

Goed verhaal. Lekker kort geschreven door..

Avatar

Ik ben ongeveer een half uur bezig geweest om een quote te verzinnen voor onder m’n blogs. Die mocht niet te lang zijn, en kort en bondig zijn is not my specialty. Dus dit is het geworden. Veel plezier met lezen! Liefs!

Iris Lommerde