Moeten we een gezamenlijke afspraak maken even te stoppen met polls op LinkedIn?

Een maandje ofzo. Want de polls gaan nu vooral over hoe stom polls wel niet zijn.

Ik kan zelf ook geen 2x scrollen zonder een vraag te moeten beantwoorden. Dus ik herken het probleem wel. Ik kom hier voor m’n rust, ja? 

Begrijp me niet verkeerd. Ik vind polls best leuk! In het begin deed ik vrolijk mee. Ik leerde dingen. Het was interactief. Al met al best geinig. Maar it has gone too far. Tijd voor een interventie.

Blijkbaar vindt het algoritme van LinkedIn polls te gek. Geen wonder dus dat iedereen die zich enigszins bezig houdt met LinkedIn zich eraan waagt. We houden tenslotte allemaal van views, duimpjes en comments. En als je als fanatieke LinkedInner ziet dat zo’n poll werkt, dan doe er nog eentje. Want je wil traffic. Logisch. 

Het resultaat is wel dat er gepolld wordt om het pollen. Ofzoiets. Niet iedere vraag hoeft gesteld te worden. Ze worden gesteld om de traffic. En, lieve mensen, dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. 

Lang verhaal kort: Polls zijn best leuk en een nuttige toevoeging voor LinkedIn. Maar even tranquillo ermee. En daarna alleen nog maar om nuttige vragen te stellen. Iedereen blij.