image

Jongeren bereiken met de GGD

Kunnen jullie Boomerang Kaarten ontwerpen? Wij willen namelijk jongeren tot 25 jaar bereiken. Uhh. Dat willen we. Maarruh.. De jongeren van tegenwoordig hebben geeeen idee wat deze kaarten zijn. En wat moet je ermee?! Postzegel? Likken? Opsturen? Waaat?! 👽 In een aantal sessies hebben we de insteek van de campagne als een ‘boomerang’ omgedraaid. 😉 En dit was geweldig om te doen. Niets was namelijk te gek. En gelukkig, want wij wilden het gek. Het moet namelijk opvallen bij de huidige TikTok-generatie.

Dit hebben we gedaan

We zijn begonnen met een online kennissessie met de mensen van de GGD. We zaten namelijk nog midden in de C-periode. We bouwden een Flom & Studio en de online sessie kon beginnen. In 3 uurtjes doken we het brein in van jongeren onder de 25. Wat doen ze? Waarom doen ze dat? En wat is het jargon? Wat is Snappen? Jeweetwel, een foto sturen die na een paar seconden verdwijnt via SnapChat.
De leringen:
  • Jongeren bewegen zich anders online
  • Whatsapp? Nee, Snapchat is het communicatiemedium
  • Deze groep is het gewend om advertenties te ontwijken: je moet dus advertenties maken die geen advertenties zijn om te adverteren.. Heel Cruijffiaans, we know. 

Gemaakt in:

2022

Klant:

GGD Centrum Seksuele Gezondheid

Dit is er gedaan:

Van strategiesessies, tot het produceren van campagnes voor Instagram, Snapchat, Youtube & TikTok.

Dit is het resultaat:

De campagne staat net een paar weken live en draait tot en met december 2022. Maarrrr. De resultaten zijn al rooskleurig. De interacties en de weergaven schieten door het dak. Hier later meer over op deze plek.

Na de eerste sessie begrepen we met z’n allen de doelgroep. Toen was het zaak om content te gaan bedenken. Dit deden we in een tweede sessie. We haakten in op herkenbare zaken en misverstanden. We keken naar de programmalijn van de GGD: wat willen we overbrengen? Al snel kwamen er 9 synopsissen uit.

Toen was het tijd om acteurs te casten voor deze campagne. 50 aanmeldingen en 30 gesprekken verder resulteerde uiteindelijk in 9 piekfijne acteurs. De locatie was gescout en de crew voor de draaidagen was er klaar voor!

Een greep uit de uitingen

image
image
image
image

Wil jij dit nou ook?

Dat kan. Wij zijn namelijk de moeilijkste niet.