Slechts 13% van de werkenden voelt zich betrokken bij zijn of haar werk.

DERTIEN procent. Laat dat even binnenkomen! Ik weet niet hoe het met jou zit, maar bij mij roept dat een stortvloed aan vragen op. Gaat die andere 87% dan met tegenzin naar het werk. Vinden die er allemaal geen moer aan? Kan het ze niets schelen? Willen die mensen eigenlijk wat anders?
image
Dit cijfer heb ik niet zelf verzonnen maar komt uit een onderzoek onder 230.000 medewerkers in 142 landen.
Ik las erover in het boek ‘De meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman.

Gaat die andere 87% dan met tegenzin naar het werk?

In mijn poging meer te weten te komen, vond ik een onderzoek van
Gallup, een marktonderzoeksbureau op het gebied van economie en human capital. Dat bureau schat de wereldwijde kosten van improductiviteit op 6 biljoen euro.
Allemachtig.
Ik kan me gewoon niet voorstellen dat je jarenlang inspiratieloos je werk doet. Maar ik heb dan ook ooit een fikse burn-out gehad omdat ik misschien wel iets te betrokken was. Maar mensen. 13%. Ik vind dat heftig.
Verbaast het jou? Of juist niet? Ben jij betrokken? Hoe zit het dan met zelfstandigen? Zoveel vragen! Ik hoor graag jouw mening!
Image

Goed verhaal. Lekker kort geschreven door..

Avatar

Disclamer: ik heb alles gedaan om dit verhaal op waarheid te checken. Mocht je een inconsistentie ontdekken? Mij niet bellen maar mailen.

Cindy Rombout