Uitgeput. Vermoeid. Ik was het. Na elke lunch stortte ik in.

De bekende after lunch dip. Toen ik nog werkte in loondienst vond ik dit minder erg. Na de lunch een beetje klikken over het wereldwijde web. Een buitensporige gaap hier en daar. En zo kwam ik het dipje wel te boven. Ik noemde dit #schijnwerken.
image
‘’#Schijnwerken: voor de buitenwereld doen alsof je keihard werkt door peinzend en driftig klikkend achter je computer te zitten.’’ Maar nu als ondernemer is #schijnwerken een probleem. Dit betaalt de rekeningen niet. En daarom wil ik energiek en fit zijn. Ook na de lunch!

‘’Je bent wat je eet.’’ Klopt!

Dus. De twee Italiaanse bolletjes met kaas zijn geëlimineerd. Gewoon hop, wegwezen. Nooit meer zien. En ja. Dit was emotioneel. Na het afscheid maakte de veldsla met allerlei groenten erin de intrede. Na de lunch volgt direct een wandeling door het pittoreske Dordrecht. En warempel. Het werkt. Geen dip. En gewoon lekker energiek. Nice.
‘’Je bent wat je eet.’’ Klopt! Ik vink dus voortaan op formulieren ‘Gevulde Salade’ aan. Dit staat onder de hokjes ‘M’, ‘V’, ‘X’. Let er maar eens op. Zo. Jij hebt nu een heel verhaal doorgeworsteld over mijn levensveranderende eetpatroon. Geinig. Heb jij ook eetgewoontes die je werk beïnvloeden? Griesmeelpudding uit het knuistje voor meer inspiratie? Of een cupje administratie-appelmoes?
Image

Goed verhaal. Lekker kort geschreven door..

Avatar

Dit stuk hierboven heb ik geschreven. Met mijn vingers. En een toetsenbord. Zo. Dat was mijn inspirerende quote.

Milan Lagerwerf