Waar zie je jezelf over 5 jaar❓ Ik nomineer dit als de meest nutteloze vraag tijdens sollicitatiegesprekken ❗️

De vraag wordt doorgaans gesteld tijdens het eerste sollicitatiegesprek. Je kent de persoon tegenover je nog geen uur. Maar ze willen wel dat je jezelf over 5 jaar ziet bij het bedrijf waar je zojuist voor het eerst een voet over de drempel hebt gezet.
image
In het incidentele geval dat je jezelf over 5 jaar echt bij dat bedrijf ziet, is het nog steeds nutteloos. Je bent namelijk niet helderziend. 5 jaar is lang, mensen. Misschien gaat het bedrijf wel failliet. Misschien krijg je wel een andere baan aangeboden. Misschien besluit je naar Peru te verhuizen om alpaca’s te fokken. Weet ik veel. Jij weet het ook niet. Dus laten we ophouden met deze clichévraag waar niemand wijzer van wordt.

Wat moet ik nu vragen?!

Mocht je compleet in paniek zijn en denken: Wat moet ik nu vragen?! Ik ben de beroerdste niet, dus hier wat vragen die niet nutteloos zijn:
  • Waar ben je het meest trots op?
  • Wat zou je doen als je morgen een broodjeszaak erft?
  • Als je een stripfiguur zou zijn, welke is dat dan?
  • Wat zeggen je vrienden over je?
Wie wil er nog een andere nutteloze sollicitatiegesprek vraag nomineren?
Image

Goed verhaal. Lekker kort geschreven door..

Avatar

Ik ben ongeveer een half uur bezig geweest om een quote te verzinnen voor onder m’n blogs. Die mocht niet te lang zijn, en kort en bondig zijn is not my specialty. Dus dit is het geworden. Veel plezier met lezen! Liefs!

Iris Lommerde