Wie heeft vorige week de Friends: The Reunion gezien?

Could it be any more fantastic? 

Ik vond het dus ge-wel-dig! 

En veel mensen om me heen ook. In alle leeftijdscategorieen. Van 40-ers tot mijn millennial-collega’s en mijn puberkinderen. 

Ik ben iets jonger dan de cast en ben volwassen geworden in het Friends tijdperk. Het was er altijd wel op een of andere manier. Tijdens mijn studie, in Transavia-vliegtuigen op weg naar een vakantiebestemming, tijdens mijn au-pair tijd in Italië en een jaar of twee geleden toen het slecht met me ging. 

Friends was een soort houvast in een donkere periode. 

En wat ik nou zo mooi vond aan die reünie; ik ben niet de enige! Honderden mensen over de hele wereld kennen het gevoel. Van India tot Zuid-Afrika! 

Friends staat altijd in het verder-kijken-voor-Cindy-rijtje in mijn Netflix-account. Alleen kijk ik nu vooral omdat ik het enorm goed en grappig vind. En soms als ik het even niet zo naar mijn zin heb. 

Wat lijkt me dat een geweldig gevoel voor iedereen die bij deze serie betrokken was. Dat je iets maakt wat zoveel mensen over de hele wereld aanspreekt. In alle leeftijdscategorieën. 

Het schijnt ook dat iedereen zich wel kan vinden in een van de personages. Ik ben een Phoebe ;). En jij?