‘Doe jij hier eens even iets creatiefs mee.’

In mijn vorige leven als marketeer in loondienst waren het vaak de mensen van sales die aan mijn bureau kwamen staan met deze vraag. Of ik mijn kunstje even wilde doen…op commando.
image
Maar zo makkelijk als het klinkt is het niet altijd. Tenminste, ik spreek hier even voor mezelf. Soms schud ik de zinnen zo uit mijn mouw. Maar zo af en toe is het sleuren en delete ik alles wat ik typ. Of ik staar een tijd naar een knipperende cursor.

Vertel ik mezelf dat ik vandaag echt niks op papier krijg, dan lukt het inderdaad voor geen meter.

Inmiddels heb ik wel door dat het in mijn geval vooral draait om mindset. Vertel ik mezelf dat ik vandaag echt niks op papier krijg, dan lukt het inderdaad voor geen meter. Maar als ik in een fijne omgeving zit, koffietje naast mijn toetsenbord, muziekje op de achtergrond, dan kom ik wel in de juiste flow.
Hoe zit dat met jou? Hoe zet jij je creativiteit aan?
Image

Goed verhaal. Lekker kort geschreven door..

Avatar

Disclamer: ik heb alles gedaan om dit verhaal op waarheid te checken. Mocht je een inconsistentie ontdekken? Mij niet bellen maar mailen.

Cindy Rombout