Neem jij wel eens een baaldag op?

Een verhaal in de Volkskrant van afgelopen weekend zette me aan het denken. Het artikel ging over een docente die les gaf in het voortgezet speciaal onderwijs. Op een dag besloot ze een leerling, die duidelijk totaal geen zin had in de les, een baaldag te geven. Hij moest wel ‘aanwezig’ zijn, maar hoefde de les niet te volgen.
image

En toen met het de betreffende docente niet zo goed ging, namen de leerlingen haar les over. Ook zij kreeg een baaldag.

Lang verhaal kort. Die ‘time-out’ beviel goed. Uiteindelijk kregen al haar leerlingen 10 halve baaldagen per jaar. Dat leverde volgens de docenten een bijzondere dynamiek op. Leerlingen konden gewoon even balen, zonder uit te wijden waarom. En toen met het de betreffende docente niet zo goed ging, namen de leerlingen haar les over. Ook zij kreeg een baaldag.
Ik vond het mooi en herkenbaar. Ik geef mijn zoon al jaren een paar van dit soort dagen. Hij hoeft dan niet naar school en mag even zijn batterij opladen. Sommige mensen hebben dat gewoon af en toe nodig. Ik neem komende week alle 10 mijn halve baaldagen in 1x op. 😉 Mijn telefoon gaat op stil en ik ga even relaxen.
Neem jij wel eens een baaldag op?
Image

Goed verhaal. Lekker kort geschreven door..

Avatar

Disclamer: ik heb alles gedaan om dit verhaal op waarheid te checken. Mocht je een inconsistentie ontdekken? Mij niet bellen maar mailen.

Cindy Rombout