Wat is het toch met millenials en planten?

Rond 9 uur stap ik het kantoor binnen. Ik gooi mijn tas neer en voordat ik naar het koffieapparaat loop bekijk ik even alle planten. Gaat het wel goed met Bastiaan de pannenkoekplant? Hmm.
image
De grond van Harold de palm voelt wat droog. Daar moet ik wat aan doen. Voor ik het weet loop ik met een knuist vol aarde door het kantoor. Met in mijn andere hand een plantenspuit. ‘’Vind je lekker he?’’ Fluister ik tegen een nietsvermoedende Spin-plant. Wat is dit toch? Ik besluit het te Googelen. En warempel. Er blijken tal van artikelen hierover te zijn.

Plantje kijken, webtekst schrijven, plantje kijken, social media bericht inplannen, plantje kijken.

‘’In deze tijd waarin alles snel moet, zien millennials het verzorgen van de planten – water geven, knippen, verpotten – als een meditatief moment op de dag.’’ Millennials krijgen dus ook steeds later kinderen. En hebben wel de behoefte om voor iets te zorgen. En tada. Dan koop je maar 45 Musa’s, Monstera’s en Philodendrons.
Geen idee of het bovenstaande waar is. Ik vind planten tof. Ik heb ze thuis én ik heb ze nodig op kantoor. Plantje kijken, webtekst schrijven, plantje kijken, social media bericht inplannen, plantje kijken. Het werkt voor me. Weet jij wat het is met millenials en planten? Heb jij de groene vrienden ook nodig?
Image

Goed verhaal. Lekker kort geschreven door..

Avatar

Dit stuk hierboven heb ik geschreven. Met mijn vingers. En een toetsenbord. Zo. Dat was mijn inspirerende quote.

Milan Lagerwerf