“Gooi er ook nog maar een dikke marge voor jezelf op richting je klant’’.

Voor projecten werk ik vaak samen met andere partijen. Je kent de gesprekken wel: opdracht doorspreken & de prijs opvragen. Deze meneer kende ik nog maar net. En hij ging er gemakshalve al vanuit dat ik zoveel mogelijk geld uit de zak van mijn klant wilde kloppen. Neh. Zo werkt het niet.
image
Ik wil dat de klant mij betaalt voor ik wat voor de klant doe. En als er een derde partij bij komt. Dan wordt dit 1 op 1 doorberekend. Zónder extra marge van mijn kant erbovenop. Vind ik normaal. Ik beantwoord voor mezelf altijd de vraag: voeg ik extra waarde toe aan het product? 👉 Ja. Dan breng ik het in rekening. 👉 Nee? Schuif ik het product alleen door? Dan geen extra marge.

Een passief inkomen uit marges is natuurlijk de droom. Maar niet voor mij.

Doorgewinterde ondernemers zullen me nu vast & zeker voor gek verklaren. Een passief inkomen uit marges is natuurlijk de droom. Maar niet voor mij. Dus. Werk ik samen met een cameraman zoals Robin een voice over zoals Bart of een fotograaf zoals Joke? Dan schuif ik de factuur netjes door naar de klant. Geen loze marges. Gewoon lekker transparant.
Ben jij team loze marges? Of ben je team transparant?
Image

Goed verhaal. Lekker kort geschreven door..

Avatar

Dit stuk hierboven heb ik geschreven. Met mijn vingers. En een toetsenbord. Zo. Dat was mijn inspirerende quote.

Milan Lagerwerf