Ik wilde vroeger oorlogscorrespondent worden.

Ik was 12 en ging met een vriendin mee die voor een schoolopdracht een journalist moest interviewen. De man werkte als verslaggever bij De Dordtenaar en vertelde vol vuur over zijn werk. Ademloos luisterde ik naar zijn verhalen.
image
Dat wilde ik ook. Nieuws verslaan, elke dag iets anders doen, mijn naam in de krant! Later werden mijn ambities groter. Correspondent wilde ik worden. In oorlogsgebied. Groots en meeslepend. Ik was een tiener en had natuurlijk geen idee. Mijn ouders hielden hun hart vast.

Toen ik iets meer van de wereld begreep, leek zo’n oorlogssituatie toch niet zo romantisch.

Ik heb nooit in een kogelvrij vest verslag gedaan in de frontlinie, maar journalist ben ik wel geworden. Toen ik was afgestudeerd en iets meer van de wereld begreep, leek zo’n oorlogssituatie toch niet zo romantisch.
Ik ging werken bij RTV Rijnmond. En al snel bleek het leven van een regionaal journalist in Rotterdam alles behalve saai. Er zijn zaken die ik nooit meer vergeet. Het meisje van Nulde, Fortuyn en de politieke aardverschuiving in Rotterdam. Maar ook reportages over klein leed bleven me bij.
Nu heb ik met Iris Lommerde en Milan Lagerwerf creatief marketingbureau Flom & Co. Een mooi nieuw avontuur waar ik erg blij mee ben. Want net als in de journalistiek is ook hier elke dag anders. Wat wilde jij vroeger worden?
Image

Goed verhaal. Lekker kort geschreven door..

Avatar

Disclamer: ik heb alles gedaan om dit verhaal op waarheid te checken. Mocht je een inconsistentie ontdekken? Mij niet bellen maar mailen.

Cindy Rombout