Wat was het schrikken deze week he, mensen?

Heel even leek het of je geen kotsneigingen meer mocht krijgen als iemand de woorden ‘groter als’ in de mond durfde te nemen 😱
image
Vaarwel beschaving, want ‘groter als’ zou vanaf nu gewoon correct Nederlands zijn. En daar kunnen de taalpuristen natuurlijk niet mee leven. Menig neerlandicus heeft 2 dagen huilend onder de deken gelegen. En wat blijkt? Allemaal voor niks. Want ‘groter als’ blijft gewoon fout.

Vaarwel beschaving, want ‘groter als’ zou vanaf nu gewoon correct Nederlands zijn.

Vorige week verscheen de nieuwe Algemene Nederlandse Spraakkunst. De ANS. Er staat dat ‘groter als’ wordt gesignaleerd. Maar er staat nergens dat het vanaf nu correct Nederlands is. Er staat zelfs een expliciete verwijzing naar de website van Taaladvies bij. Als je daarop klikt staat er heel netjes: ‘Groter als komt ook vaak voor, zeker in gesproken taal, maar in verzorgde spreek- en schrijftaal is dat gebruik niet aan te raden.’ Dus mensen. We kunnen allemaal weer rustig slapen en mensen irritant verbeteren als ze ‘groter als’ zeggen. Pfiew.
Image

Goed verhaal. Lekker kort geschreven door..

Avatar

Ik ben ongeveer een half uur bezig geweest om een quote te verzinnen voor onder m’n blogs. Die mocht niet te lang zijn, en kort en bondig zijn is not my specialty. Dus dit is het geworden. Veel plezier met lezen! Liefs!

Iris Lommerde