Hoe ga jij te werk bij het schrijven van een blog, het uitwerken van een interview of een artikel?

Het is me opgevallen dat mijn werkwijze nogal afhangt van de setting waarin in zit. Ben ik thuis in mijn eentje aan het werk, dan kan ik lang heel geconcentreerd tikken. Maar zomaar opeens, uit het niets, loop ik vast. Soms midden in een zin.
image
En dan ga ik allerlei andere dingen doen. Ik draai een was, stofzuig het hele huis, of ik maak koffie. En vrijwel altijd gaat er dan een lichtje branden, krijg ik een ingeving of plopt ineens die ene zin in mijn hoofd waarmee ik weer verder kan.

Als ik opeens 10 minuten verdwijn, of om het uur vraag of je wat wil drinken. Dan ben ik dus niet aan het lanterfanten.

Maar, zit ik op kantoor met meerdere mensen op me heen, dan doe ik dat dus niet. Dan loop ik vast en komt het vaak ook niet meer op gang. Lang verhaal kort. Ik heb beweging nodig om mijn vastgelopen schrijversbrein weer aan de gang te krijgen.
In maart is het gedaan met de eenzame dagen aan mijn eettafel en trek ik met mijn Flom & Co. vennoten in ons nieuwe kantoor. Ik waarschuw Iris Lommerde en Milan Lagerwerf nu al vast. Als ik opeens 10 minuten verdwijn, of om het uur vraag of je wat wil drinken. Dan ben ik dus niet aan het lanterfanten. Dan probeer ik mijn brein weer aan de gang te krijgen.
Image

Goed verhaal. Lekker kort geschreven door..

Avatar

Disclamer: ik heb alles gedaan om dit verhaal op waarheid te checken. Mocht je een inconsistentie ontdekken? Mij niet bellen maar mailen.

Cindy Rombout