In je elleboog hoesten. En marketing.

❓ MIJN HELE LEVEN hoest ik in m’n hand. En er was geen dag voor nodig om dat automatisme af te leren❓ Nu hoest ik in m’n elleboog. Geinig, hoe snel ons brein zich aanpast. Maar WAAROM kan dit wel, en lukt het me niet mijn autosleutel iedere dag op dezelfde plek neer te leggen? #altijdalleskwijt.
image
NOU. Dat heeft met 2 dingen te maken. ✅ Allereerst: Wij mensdieren zijn gevoelig voor betrouwbare autoriteit. En het RIVM en Mark staan vrij hoog op de betrouwbaarheidsladder. ✅ Ten tweede: we zijn groepsdieren. Ga maar eens midden op straat omhoog turen. De kans is groot dat er binnen 2 minuten een zootje mensen met je mee staan te loeren.

Nu hoest ik in m’n elleboog. Geinig, hoe snel ons brein zich aanpast.

Je ziet om je heen iedereen in de elleboog hoesten. Dan ga jij dat ook doen. En BAM! Automatisme aangepast. CONCLUSIE: Mijn autosleutels blijf ik dus voor altijd kwijt raken. Want geen groepsdruk EN geen autoriteit. Hoe pas je dit toe in je marketingstrategie? Ik geef je 2 voorbeelden: 1. Plaats zoveel mogelijk reviews bij je producten/diensten. Je doelgroep heeft het gevoel dat ze onderdeel uitmaken van een groep.
2. Maak een sectie ‘meest verkocht’. Je doelgroep is dan eerder geneigd om te kopen. Ze kunnen met de groep mee.
Kun je wat met deze tips? Laat het weten!
Image

Goed verhaal. Lekker kort geschreven door..

Avatar

Ik ben ongeveer een half uur bezig geweest om een quote te verzinnen voor onder m’n blogs. Die mocht niet te lang zijn, en kort en bondig zijn is not my specialty. Dus dit is het geworden. Veel plezier met lezen! Liefs!

Iris Lommerde