NFT’s: de toekomst van engagement marketing

Ken je flippo’s nog? Jeweetwel, die ronde dingetjes die in een chipszak zaten. De wereld was in de ban van deze gekkigheid. Het zorgde voor een uitzonderlijke betrokkenheid bij het chipsmerk.
image

Maar er is dus iets bijzonders aan gang in het online wereldje.

Betrokkenheid streven bedrijven nog steeds na:
1. Coolblue doet het met de woordgrapjes
2. Mensen liggen in een deuk om de webcare van bol.com
3. En met de verkiezingen in het vooruitzicht zie je zelfs politici zich in het zweet werken op Tiktok. Alles voor betrokkenheid!
Maar er is dus iets bijzonders aan gang in het online wereldje. Van verschillende voetbalclubs kan je nu fan-tokens kopen via Socios.com. Waarom? Onze wereld wordt steeds digitaler. En voetbalclubs hebben dat ook door. Met deze tokens geven zij fans de mogelijkheid om:
➡ Te stemmen over beslissingen binnen de club
➡ Unieke merchandise te kopen
➡ Consumpties te kopen bij het stadion
De tokens kan je online kopen, maar je kan ze ook bemachtigen door zogenaamde AR speurtochten (Pokémon Go-achtige vorm). En nu de vraag.. Werkt dit? Zorgt dit voor extra betrokkenheid? JA! Clubs zoals FC Barcelona, Juventus maar ook Fortuna Sittard werken al met deze tokens. Wat vind jij van deze vooruitstrevende manier van betrokkenheid? Té futuristisch? Of ga jij liever terug naar de flippo-tijd?
Image

Goed verhaal. Lekker kort geschreven door..

Avatar

Dit stuk hierboven heb ik geschreven. Met mijn vingers. En een toetsenbord. Zo. Dat was mijn inspirerende quote.

Milan Lagerwerf

Ik moest weg. Gewoon weg.

Dik een jaar geleden begon ik met ondernemen. En hoe spannend dat ook in het begin was. Na een tijdje kreeg ik daar ook handigheid in. En dat is super fijn. Want het gaat lekker. Echt. En nog wat superlatieven. Maar nadat ik mijn vriendin had afgezet voor haar tripje naar Curaçao dacht ik: pff ik wil ook. Ik drijf op spontaniteit. Op het avontuur. En die prikkel had ik weer nodig.
image
En daar kwam het appje van één van m’n beste vrienden: kom je naar Krakow? Ik moet daar eerst een ochtendje inspect.. JA! JA! Ik kom eraan.

Kom je naar Krakow? Via Whatsapp

Nu zit ik aan een champagne ontbijtje in een stad die ik niet ken. Ik beantwoord snel wat werkmailtjes en ga zo lekker ronddwalen. Morgen ben ik weer terug. Vol nieuwe prikkels en ideeën. Heerlijk. Leef jij ook voor spontaniteit? #ondernemen
Image

Goed verhaal. Lekker kort geschreven door..

Avatar

Dit stuk hierboven heb ik geschreven. Met mijn vingers. En een toetsenbord. Zo. Dat was mijn inspirerende quote.

Milan Lagerwerf