Waarom zijn we ZO bang om fouten te maken?

Ik wel in ieder geval ☝️
En ik denk zomaar dat dit een millennial kwaaltje is. Want we zijn nou eenmaal opgegroeid met het idee dat we niets verkeerd kunnen doen.
image
Fouten maken is namelijk essentieel bij het ontwikkelen van vaardigheden. Je kunt oefenen tot je erbij neervalt. Nergens leer je zoveel van als een keer helemaal nat gaan. Gegarandeerd dat het nooit meer gaat gebeuren.
Nou. Leuk grapje weer, ouders. Want onvermijdelijk ga je een keer op je bakkes. Hard ook. En nou komt ie, millennials van de wereld: Dat is alleen maar goed! 😱

Fouten maken = menselijk.

En daarom heel goed toe te passen in bijvoorbeeld een marketingstrategie. Want: herkenbaar! Laat weten welke fouten je gemaakt hebt! Own ze. We dwepen met onze successen maar onze fouten laten we liever achterwege.
Draai het om. Betrek ze in een verkooppraatje naar je klant. Schrijf er blogs over. Maak er casussen van en laat de wereld weten waar je de fout in bent gegaan en hoe je dat hebt opgelost. Want dat zegt pas ECHT wat over jou en je bedrijf. Het toont je menselijkheid, vaak vinden mensen je sympathiek en je klant weet dat je die fout bij hem/haar nooit meer gaat maken.
Ben jij bang voor fouten? En own je ze? Ben benieuwd!
Image

Goed verhaal. Lekker kort geschreven door..

Avatar

Ik ben ongeveer een half uur bezig geweest om een quote te verzinnen voor onder m’n blogs. Die mocht niet te lang zijn, en kort en bondig zijn is not my specialty. Dus dit is het geworden. Veel plezier met lezen! Liefs!

Iris Lommerde